Leti v Dubrovnik

Leti
'Dubrovnik017' - Dubrovnik
'Dubrovnik017' - Attribution: Hiroyuki Nakano

Dubrovniško letališče je zelo dobro povezano praktično z vsemi pomembnejšimi hrvaškimi in evropskimi destinacijami. To je trenutno drugo najprometnejše in najuspešnejše letališče na Hrvaškem.

Hrvaški letalski prevoznik, Croatia Airlines, zagotavlja tako redne polete med Dubrovnikom in drugimi hrvaškimi letališči (Zagreb, Split, Pulj, itd), kot tudi neposredne lete v evropske prestolnice, kot so Dunaj, Rim, Amsterdam, Frankfurt in celo preko Sredozemlja, v Tel Aviv.

Številni mednarodni letalski prevozniki ponujajo redne direktne lete iz različnih evropskih prestolnic v Dubrovnik. Na primer, ponudniki, kot so Lufthansa, German Wings, British Airways in Austrian Airlines, imajo redne direktne polete v Dubrovnik iz Münchna, Kölna, Londona in Dunaja.

Tudi nekatere priljubljene evropske nizkocenovne letalske družbe ponujajo direktne lete v Dubrovnik. Na primer, rezervirate lahko neposreden let iz Berlina v Dubrovnik z EasyJet-om, ki leti tudi v več turističnih destinacij v južni Evropi, kot na primer na Fuerteventuro, Gran Canario, Tenerife in Lanzarote na Kanarskih otokih, na Ibizo na Balearskih otokih, Kefalonija, Kos, Krf, Atene in Kreto v Grčiji, Izmir v Turčiji, Lizbono na Portugalskem, Korziko v Franciji in še veliko več, že za manj kot 40 €, če rezervirate letalsko vozovnico dovolj zgodaj.

Večina evropskih destinacij je od Dubrovnika oddaljenih le 2 do 3 ure letenja. Na primer, če potujete iz Barcelone, Berlina ali Züricha, lahko pričakujete, da boste v Dubrovniku približno v dveh urah, seveda če ujamete direkten let. Britanske, irske in španske destinacije so oddaljene 3 ure, Moskva pa sodi med najbolj oddaljene destinacije, saj je oddaljena 5 ur.

Dubrovniško letališče Ćilipi se nahaja 20 km izven mesta, dosegljivo je z avtom ali avtobusom. Na voljo imate številne taksi službe, ki vas bodo popeljale na letališče ob katerikoli uri. Taksi vas bo stal od 70€ do 75€, odvisno od razdalje. Lahko pa tudi najamete avtomobil pri eni izmed številnih rent-a-car agencij, ki se nahajajo na letališkem terminalu. Na voljo imate tudi dve avtobusni družbi, ki zagotavljata redne linije v mesto. Vozovnica za avtobus stane približno 5€.