Mlini - oaza v bližini Dubrovnika

Mlini
'View at Mlini, Croatia' - Dubrovnik
'View at Mlini, Croatia' Solnechnaja / Shutterstock

Mlini so majhno, idilično ribiško naselje, ki se nahajajo na pol poti med Dubrovnikom in Cavtatom. S svojo nedotaknjeno lepoto, bogato vegetacijo in osupljivimi plažami, kakor tudi s svojo zgodovinsko in kulturno dediščino še iz antičnih časov, mesto Mlini vedno znova očarajo tako turiste, kakor tudi domačine. Mlini so oaza s številnimi izviri pitne vode. Torej, če iščete tiho ter majhno mestece za oddih in uživanje na soncu, so Mlini pravi kraj za vas.

Čeprav dokaj blizu Dubrovnika (približno 10 km razdalje), so Mlini vseeno dovolj oddaljeni, da vam lahko zagotovijo intimen odmik, ki ga po dolgem delovnem letu še kako močno potrebujete. Mlini so z Dubrovnikom zelo dobro povezani preko rednih avtobusnih linij. Avtobus imate na voljo vsake pol ure, avtobusna vozovnica pa stane 1,5 €. Obstajajo tudi redne ladijske linije, ki povezujejo Mlini in okoliške otoke. Na izbiro imate tudi kar nekaj izletov v druge bližnje destinacije.

Ko prispete v Mline, si lahko poiščete prenočišče v enem izmed hotelov ali zasebnih apartmajev. Hoteli vam ponujajo široko paleto zabavnih in rekreacijskih aktivnosti. Glavno premoženje mesteca Mlini pa so prelepe in naravne plaže s čistim modrim morjem in bogato mediteransko vegetacijo. Obstaja tudi ena peščena plaža in ena nudistična plaža, ki sta dostopni s čolnom.

View at Mlini, Croatia
'View at Mlini, Croatia' - maisicon / Shutterstock

Če ste zainteresirani za ogled znamenitosti in učenje o lokalni kulturi in zgodovini, imajo Mlini veliko za ponuditi. Vredno si je ogledati monumentalne ostanke antičnih grških in rimskih naselbin, ki so bile najdene v okolici mesteca Mlini.

Mestece Mlini leži med številnimi izviri pitne vode, katere so v preteklosti uporabljali za pogon mlinov, po katerih je mestece tudi dobilo ime. Ti mlini niso več v uporabi, vendar pa vseeno predstavljajo lep prizor za ljubitelje fotografije.

Čeprav Mlini nimajo široke palete nočnih dogodkov, pa lahko vseeno izbirate med številnimi bari in restavracijami za bolj sproščeno noč. V primeru, da iščete širšo ponudbo nočnih dogajanj, se lahko vedno odpravite v Dubrovnik, ki je z avtom ali avtobusom oddaljen samo nekaj minut.
Hoteli in apartmaji: Mlini