Nočno življenje v Dubrovniku

Nočno življenje
'Busy Night' - Dubrovnik
'Busy Night' - Attribution: Jeremy Vandel

Kot ena izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij Sredozemlja, ima Dubrovnik tudi bogato ponudbo različnih nočnih prireditev. Po sončenju, kopanju in dnevnem poležavanju je logično, da z zabavo nadaljujete tudi v nočnih urah. Dubrovnik ponuja nekaj za vsakogar; na izbiro imate številne nočne klube, bare, galerije in koncertna prizorišča; večina izmed njih se nahaja znotraj mestnega obzidja in je enostavno dosegljiva, ne glede na to, kje ste nameščeni.

Tudi preprost sprehod skozi mesto se lahko obrne v zabavno in nepozabljivo dogodivščino. Med sprehodom skozi mestno središče in ulici Stradun lahko uživate v odlični glasbi in drugih uličnih predstavah. Spomladi in poleti skoraj vsak mestni trg postane oder neštetih gledaliških in koncertnih nastopov. Če želite doživeti pristno lepoto Dubrovnika in očarljivo južno dalmatinsko vzdušje je nujno, da prisluhnete kateri izmed dalmatinskih pevskih skupin. Pevci se pogostokrat spontano zberejo na mestnih ulicah, kjer pojejo stare dalmatinske pesmi o ljubezni in morju. Knežji dvorec pa pogostokrat gosti tudi nekatere izmed največjih glasbenikov sveta. Če vas zanima več o dubrovniški svobodni umetnosti, imate na izbiro številne galerije v središču mesta.

Eden izmed najpomembnejših dogodkov je dubrovniški poletni festival, ki poteka vsako leto v juliju in avgustu. Festival poteka na več kot 70 odprtih prizoriščih; neštete mestne ulice in trgi pogostokrat služijo kot prizorišče za nekatere izmed številnih predstav bogatega programa klasične, jazz in sodobne glasbe, gledaliških predstav, opere in plesa.

Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.
'Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.' - OPIS Zagreb / Shutterstock

Za vse tiste, ki iščete bolj dinamično nočno zabavo, vam Dubrovnik ponuja različne nočne klube in koktajl bare. Najbolj priljubljen klub je Revelin, ki se nahaja ob vhodu v staro mestno jedro. To je edinstven in spektakularen klub, kjer se križata dubrovniška preteklost in sedanjost in ustvarjata nepozabno vzdušje. Nekoč, v renesančnem času, je bil Revelin trdnjava, danes pa vodi dvojno življenje: podnevi je arheološki muzej, ponoči pa priljubljen nočni klub. V Revelinu lahko uživate v energičnih bitih sodobne elektronske glasbe skozi celo sezono. Na izbiro imate tudi številne manjše nočne klube, koktajl bare in diskoteke (npr. klub East West na plaži Banje ter nočni klub Capitano). Obstaja tudi latino klub, Fuego, kamor zaidete, če si zaželite vroče latinske plesne ritme.

Če želite preizkusiti svojo srečo, ima Dubrovnik na voljo tudi igralnico. Za bolj sproščen večer, pa lahko v središču mesta obiščete kino.